Bedoeld is: antroposofie in de media. Maar ook: in de persbak van de wijngaard, met voeten getreden. Want antroposofie verwacht uitgewrongen te worden om tot haar werkelijke vrucht door te dringen. Deze weblog proeft de in de media verschijnende antroposofie op haar, veelal heerlijke, smaak, maar laat problemen en controverses niet onbesproken.

zaterdag 21 juni 2008

Handleiding voor reacties

Niet iedereen begrijpt precies hoe je reacties moet plaatsen op weblogs zoals dit. Dat heb ik al een paar keer vernomen. Daarom nu eerst een korte uitleg.

Klik op ‘reacties’ onderaan een bericht. Er verschijnt een reactieformulier. Typ binnen het kader wat je kwijt wilt. Nu kun je naar beneden gaan, en door straks te klikken op ‘voorbeeld’ ook kijken of wat je geschreven hebt er goed op staat. Maar voordat het zover is, moet je eerst nog wat anders doen.

Ga naar het gedeelte met ‘kies een identiteit’. Hier worden vier keuzemogelijkheden gegeven. Kies nu voor ‘anoniem’. Want voor alle drie andere voorafgaande mogelijkheden moet je al zo’n geoefende bezoeker of gebruiker van websites of weblogs zijn, dat je geen verdere uitleg meer nodig hebt.

Klik vervolgens hieronder op ‘voorbeeld’, zoals ik net al aangaf. Nu pas wordt zichtbaar hoe je reactie zal verschijnen en hoe dit voor iedere bezoeker leesbaar is. Ben je niet tevreden, wil je nog wat corrigeren, veranderen of aanvullen, ga dan terug naar je getypte tekst in het kader (dus niet in het voorbeeld, want dan lukt het niet) en breng de gewenste wijzigingen aan.

Daarna kun je opnieuw naar beneden gaan en weer op ‘voorbeeld’ klikken, om te zien of het nu wel goed is. Dit proces kun je zo vaak uitvoeren als je wilt, zonder dat je reactie nog geplaatst wordt, totdat je helemaal tevreden bent. Je kunt zelfs dit hele proces afbreken door het reactieformulier weg te klikken (rechtsboven op het kruisje, zoals dat met alle computerprogramma’s gaat).

Is de reactie door jezelf goed bevonden en helemaal klaar om te plaatsen, moet de derde en laatste stap gezet worden (alles wat goed is, gaat in drieën; zo ook hier). Er is namelijk een (veiligheids)fase ingesteld om ongewenste en anonieme spamberichten te weren; deze is uitermate effectief. Als je deze overslaat, kan je reactie niet geplaatst worden.

Deze stap heet ‘woordverificatie’. ‘Geef de letters op zoals deze in de afbeelding worden weergegeven’, staat erbij. Je ziet direct hierboven een vreemd woord staan, eigenlijk geen echt woord, maar een aantal letters na elkaar. Die moet je typen in het daartoe bestemde vakje. Dan weet het reactieformulier namelijk dat je werkelijk een individueel mens bent die zo’n handeling kan verrichten en geen volautomatische internetrobot die het hele wijde web afspeurt op zoek naar gaatjes waar die zijn kwalijke en onwelriekende spoor kan achterlaten.

Elke keer als je op ‘voorbeeld’ klikt en het reactieformulier dus opnieuw verschijnt, staat er weer een nieuw woordbeeld. Daarom is het het handigste om dit invullen pas op het allerlaatst te doen, wanneer je zeker bent dat dit echt het bericht is dat geplaatst kan worden.

Ga ten slotte weer naar beneden en klik op ‘reactie publiceren’. Nu krijg je nogmaals, maar dit keer definitief, te zien hoe je reactie in het weblog is opgenomen. Zo ziet vanaf nu ook iedere bezoeker jouw reactie, wanneer hij onderaan die specifieke bijdrage op het weblog op ‘reacties’ klikt.

Nou, ik ben benieuwd of deze handleiding helpt om reacties te kunnen plaatsen. Was dit behulpzaam voor u? Die vraag lees je altijd op Amazon.com, wanneer hun producten die je hebt opgevraagd door andere bezoekers worden aangeprezen en je hun aanbevelingen hebt gelezen.

Geen opmerkingen:

Labels

Over mij

Mijn foto
(Hilversum, 1960) – – Vanaf 2016 hoofdredacteur van ‘Motief, antroposofie in Nederland’, uitgave van de Antroposofische Vereniging in Nederland (redacteur 1999-2005 en 2014-2015) – – Vanaf 2016 redacteur van Antroposofie Magazine – – Vanaf 2007 redacteur van de Stichting Rudolf Steiner Vertalingen, die de Werken en voordrachten van Rudolf Steiner in het Nederlands uitgeeft – – 2012-2014 bestuurslid van de Antroposofische Vereniging in Nederland – – 2009-2013 redacteur van ‘De Digitale Verbreding’, het door de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders (NVAZ) uitgegeven online tijdschrift – – 2010-2012 lid hoofdredactie van ‘Stroom’, het kwartaaltijdschrift van Antroposana, de landelijke patiëntenvereniging voor antroposofische gezondheidszorg – – 1995-2006 redacteur van het ‘Tijdschrift voor Antroposofische Geneeskunst’ – – 1989-2001 redacteur van ‘de Sampo’, het tijdschrift voor heilpedagogie en sociaaltherapie, uitgegeven door het Heilpedagogisch Verbond

Mijn Facebookpagina

Translate

Volgers

Totaal aantal pageviews vanaf juni 2009

Populairste berichten van de afgelopen maand

Blogarchief

Verwante en aan te raden blogs en websites

Zoeken in deze weblog

Laatste reacties

Get this Recent Comments Widget
End of code

Gezamenlijke antroposofische agenda (in samenwerking met AntroVista)