Bedoeld is: antroposofie in de media. Maar ook: in de persbak van de wijngaard, met voeten getreden. Want antroposofie verwacht uitgewrongen te worden om tot haar werkelijke vrucht door te dringen. Deze weblog proeft de in de media verschijnende antroposofie op haar, veelal heerlijke, smaak, maar laat problemen en controverses niet onbesproken.

vrijdag 3 juni 2011

Meioogst

We komen de metro uit, en wat zien we? Verrassing: de kathedraal van Saint-Denis. Ik breng nog maar een keer in herinnering dat het zaterdag 18 september 2010 is, in de vroege avond, om zes uur om precies te zijn.

Ik heb iets bedacht. Ik krijg namelijk wel eens de vraag van bezoekers waar zij terecht kunnen om het nieuws zelf te kunnen vinden dat ik bracht. Nu kan ik onderaan, net boven de reacties (het makkelijkst te bereiken door simpel op het eigen toetsenbord op ‘End’ te drukken – weer terug naar boven gaat het snelst via ‘Home’), wel eenvoudig een lijstje met nieuwslinks opnemen; dan kan iedereen zelf de mosterd halen, hoeft Abraham dit niet te doen. Ik moet deze nieuwe rubriek nog maken, dus even geduld aub. Met een beetje geluk staat die er binnenkort op.

En nu ik dan toch zo bezig ben, kan ik ook wel een eenvoudig nieuwsoverzicht maken met mijn ‘meioogst’. Nieuws dat ik in de afgelopen periode (voornamelijk de maand mei 2011) heb zien langskomen, maar waaraan ik hier geen aandacht meer besteed heb. Ik weet niet of ik dat elke keer ga doen, maar voor nu is het leuk om dit nieuws even op een rijtje te zetten en een klein overzichtje te maken van waar ik aandacht aan had kunnen geven. – Overigens wisselen Nederlands, Duits en Engels elkaar allemaal kriskras door elkaar heen af; ik heb daar nu geen rekening mee gehouden.

Antroposofische Vereniging


Zorg

Nieuwsbrieven van het Lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg: Nieuwsbrief nr. 9 – 2011, en In Verbinding mei 2011
Uitgaven van het Edith Maryon College – De Edithie nr. 8, april 2011: Bekijk de laatste editie van De Edithie, Bekijk de speciale uitgave van de Edithie

Vrijescholen


Landbouw en voeding


Diversen

Flowform-pionier John Wilkes overleden

Vernieuwde websites

Demeter (nou ja, alleen de homepage dan – maar het is al zo bijzonder dat dan in ieder geval gebeurt...)

Geen opmerkingen:

Labels

Over mij

Mijn foto
(Hilversum, 1960) – – Vanaf 2016 hoofdredacteur van ‘Motief, antroposofie in Nederland’, uitgave van de Antroposofische Vereniging in Nederland (redacteur 1999-2005 en 2014-2015) – – Vanaf 2016 redacteur van Antroposofie Magazine – – Vanaf 2007 redacteur van de Stichting Rudolf Steiner Vertalingen, die de Werken en voordrachten van Rudolf Steiner in het Nederlands uitgeeft – – 2012-2014 bestuurslid van de Antroposofische Vereniging in Nederland – – 2009-2013 redacteur van ‘De Digitale Verbreding’, het door de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders (NVAZ) uitgegeven online tijdschrift – – 2010-2012 lid hoofdredactie van ‘Stroom’, het kwartaaltijdschrift van Antroposana, de landelijke patiëntenvereniging voor antroposofische gezondheidszorg – – 1995-2006 redacteur van het ‘Tijdschrift voor Antroposofische Geneeskunst’ – – 1989-2001 redacteur van ‘de Sampo’, het tijdschrift voor heilpedagogie en sociaaltherapie, uitgegeven door het Heilpedagogisch Verbond

Mijn Facebookpagina

Translate

Volgers

Totaal aantal pageviews vanaf juni 2009

Populairste berichten van de afgelopen maand

Blogarchief

Verwante en aan te raden blogs en websites

Zoeken in deze weblog

Laatste reacties

Get this Recent Comments Widget
End of code

Gezamenlijke antroposofische agenda (in samenwerking met AntroVista)