Voor de laatste maal nog één keer de paardenparade op de
Royal Mile in Edinburgh. Daarna gaan we echt verder Schotland in.
Gistermorgen vroeg, nog voor zessen, kwam de NOS met nieuws,
‘School in Driebergen uitgebrand’:
‘In Driebergen is een vrijstaande villa aan de Hoofdstraat volledig uitgebrand. Er woont niemand in het huis, maar er wordt overdag wel lesgegeven. Een school met zo’n zestig leerlingen huurt het pand. De brand is lastig te blussen omdat de villa erg afgelegen ligt. Daardoor is het moeilijk om voldoende water ter plekke te krijgen. Om die reden is de Hoofdstraat tussen de afrit A12 en station Driebergen afgesloten.’
Het ANP bleek al eerder een persbericht gemaakt te hebben, ‘Grote brand in schoolgebouw Driebergen’:
‘In Driebergen is in de nacht van dinsdag op woensdag een school uitgebrand. De brand brak uit in een vrijstaande villa waar les werd gegeven door de Bernard Lievegoed University, een particuliere onderwijsinstelling. De brandweer heeft het pand niet kunnen redden en er zijn geen slachtoffers gevallen.
Het vuur ontstond rond 03.30 uur. De brandweer stuurde veel bluswagens naar de uitslaande brand. Omdat er veel fietsen voor de school stonden, hield de politie er rekening mee dat er nog mensen in de school konden zijn. Dat bleek niet het geval. Er zaten zo’n zestig tot zeventig leerlingen en studenten op de school.
De brandweer had moeite om voldoende water te winnen. Daarom was tussen de afrit op de A12 bij Driebergen en station Driebergen de weg enige tijd dicht om wagens die water vervoeren de ruimte te geven. Inmiddels is het sein brand meester gegeven. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.’
Het Algemeen Dagblad liet zich niet onbetuigd, had zelfs een
verslaggever ter plaatse, zo blijkt uit ‘Zeer grote brand in school Driebergen: Een nachtmerrie’:
‘De Bernard Lievegoed University in Driebergen is vannacht getroffen door een zeer grote brand. De brandweer rukte uit en probeerde de brand te blussen. AD-verslaggever Bernie van Unen is ter plekke en sprak de directeur van de school. Die laatste omschreef de brand als “een nachtmerrie”.’
Hoe dat precies zat, konden we een paar uur later in hetzelfde AD
lezen, in ‘Brand verwoest kapitale villa in Driebergen’:
‘Directeur Gerrie Strik keek geschrokken toe hoe het pand werd verwoest. “Dit is een nachtmerrie,” reageerde ze. “Verschrikkelijk. Alles is weg, de bibliotheek, onze geschiedenis. Afschuwelijk. Ik begrijp het niet. We hebben gisteren vlak voordat we weggingen, alles gecontroleerd. In de kerstvakantie hebben we een insluiper gehad. Die heeft enige tijd in het pand gezeten, maar gisteren was iedereen weg.” De oorzaak van de brand was vanochtend nog niet bekend.’
Het bericht maakt ook melding van hoe de brand ontdekt is:
‘Het vuur is rond half vier ontdekt door een agent die over de A12 richting Utrecht reed.’
Later gisteren lazen we meer in ‘De Nieuwsbode
Heuvelrug’ die rector Jeroen Lutters had gesproken, zo blijkt uit ‘Grote brand op Bernard
Lievegoed University’:
‘De villa waarin de Bernard Lievegoed University – de voormalige Vrije Hogeschool – z’n lessen verzorgt is woensdagmorgen in vlammen opgegaan. Een deel van het dak is dwars door de vloer van de eerste etage gestort en op de bodem beland.
De brand werd rond 3.30 uur gemeld. Het nablussen duurde nog uren lang. De brand werd meteen na aankomst van de brandweer opgeschaald om verzekerd te zijn van de toevoer van voldoende water. Om 7.30 uur kwam het sein “brand meester”. Vanwege instortingsgevaar kon de brandweer alleen van buiten blussen en nablussen.
De school huurde het gebouw van Stichting De Reehorst, net als de andere organisaties die op het terrein gevestigd zijn, zoals Antropia. Dit jaar zou het laatste schooljaar zijn op deze plek. De opleiding verhuist naar Arnhem. “Ik had het overgangsjaar liever iets rustiger gehad”, zegt directeur Jeroen Lutters. “Wij waren de eerste huurders hier, al sinds 1971. Dat werd mogelijk door schenkingen van inwoners van Driebergen en Zeist. Het was een soort crowdfunding avant la lettre.”
Woensdag heeft de school de activiteiten beperkt tot het opvangen van de leerlingen en het informeren van de ouders. “Ik werd om 4 uur gebeld”, zegt Lutters “en ben zo snel mogelijk met de trein naar hier gekomen. De grote uitslaande brand was al achter de rug toen ik kwam. Het was een oud gebouw, van binnen was alles van hout, het brandde als een toorts. Alleen de buitenmuren staan er nog.”
Lutters legt uit dat het bij het nu verwoeste gebouw om veel meer gaat dan een gewoon schoolgebouw, ook voor de studenten. “Dit is hun huis, ze aten hier, ze leefden hier ook al hebben ze elders hun kamers. Studenten ervaren het dan ook als een persoonlijk verlies. Het gebouw is 40 jaar in gebruik geweest als opleidingsinstituut en oud-studenten kwamen hier bij gelegenheden nog op bezoek. Alumni hielden hier hun jaarlijkse bijeenkomst. Dit voelt meer alsof je eigen huis afbrandt dan als een brand van een schoolgebouw.” Zelfs dat de school in september toch in Arnhem zou verder gaan doet voor Lutters niets af aan dat gevoel van verlies. “Dit is erg voor ons, het was een belangrijk jaar voor ons om rustig de overstap te kunnen maken.'”
De opleiding heeft z’n 100 studenten en een groot deel daarvan is eerst opgevangen op een andere plek in de buurt. Daarna mag wie dat graag wil komen kijken om te zien wat er over is van het gebouw. Sommige studenten omhelzen elkaar. Lutters: “Er komt vast een goede, creatieve oplossing. Maar nu moeten we eerst de studenten opvangen.” De oorzaak van de brand is nog onbekend.’
‘Nieuwsblad De Kaap’ wist ’s middags in een update te melden dat ‘“Brand villa niet aangestoken” (video)’ is:
‘Een grote villa op landgoed De Reehorst aan de Hoofdstraat in Driebergen is woensdagmorgen verloren gegaan bij een zeer grote brand. In de villa is de school Bernard Lievegoed University gevestigd. De brandweer gaf om 07.30 uur het sein brandmeester. Vermoedelijk is het vuur ontstaan door een technische storing, zo concludeert de politie na onderzoek.
De brandweer werd rond 03.30 uur gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Hoofdstraat. Uit navraag bij rector Jeroen Lutters blijkt dat er eerder in de nacht al een melding bij de hulpdiensten binnen kwam. De politie is ver voor 03.30 uur al ter plaatse geweest. “Bij een controle ter plekke was er niets bijzonders te zien. Het was dan ook ontzettend vervelend dat we rond half vier toch uit ons bed werden gebeld met dit verhaal”, aldus Lutters.
Opgeschaald
Al snel liet de meldkamer weten dat het om een woningbrand ging en werd er direct opgeschaald. Ter plaatse aangekomen betrof het een grote vrijstaande villa op een landgoed waarbij de vlammen al uit het dak sloegen.
Bij een eerste betreding van het pand zijn er op de begane grond geen personen aangetroffen. De brand werd opgeschaald naar “zeer grote brand”. De woordvoerder van de brandweer liet op twitter weten dat het om een onbewoond pand gaat. De brandweer van Driebergen krijgt versterking bij het bestrijden van de brand onder andere van de korpsen uit Zeist, Doorn, Woudenberg, Bunnik, Veenendaal en de Utrechtse Heuvelrug.
De villa word verhuurd aan de universiteit met ongeveer zeventig leerlingen en moet als verloren worden beschouwd. Vanwege het watertransport was de Hoofdstraat tussen de afrit A12 en station Driebergen-Zeist enige tijd afgesloten. Vanaf 07.30 uur was de Hoofdstraat vanaf de afrit A12 richting Zeist weer open.
Leerlingen
Op dit moment worden de leerlingen van de school elders op het landgoed opgevangen. “We zullen de komende dagen zoeken naar een vervangende ruimte. Vandaag is vandaag, morgen kijken we wel even verder. Eerst wil ik zorgen dat iedereen binnen is en zeker zijn dat iedereen veilig is”, aldus rector Lutters. “Niet alleen de leerlingen moeten worden opgevangen, maar ook de docenten. Sommigen werken hier al vele jaren, dan is dit een groot ongeloof.”’
* Videobeelden gemaakt door 112Heuvelrug.nl.’
Het ANP bracht dienaangaand even na vijven een update van
zijn persbericht uit, met ‘Brand school Driebergen door technische fout’:
‘De brand die dinsdagnacht in een school in Driebergen uitbrak, is niet aangestoken. Vermoedelijk is het vuur ontstaan door een technische storing, zo concludeert de politie na onderzoek.’
RTVUtrecht had nog meer bijzonderheden te melden, in ‘Schoolbrand niet aangestoken, alarm ging ’s avonds al af’:
‘De grote brand die vannacht een kapitaal schoolgebouw in Driebergen verwoestte is niet aangestoken. Vermoedelijk is een technische storing de oorzaak. Tot die conclusie komt de politie na forensisch en tactisch onderzoek.
De brand in Bernard Lievegoed University werd ’s nachts om 03.30 uur ontdekt door agenten. Opvallend is dat een studente de avond ervoor om 23.15 uur heeft gemeld dat het brandalarm afging.
De politie bevestigt dit, maar besloot naar aanleiding van haar verhaal niemand langs te sturen. Het is onduidelijk of er ’s avonds al brand woedde ergens in het pand. Het brandalarm in de school zou wel vaker afgaan.
Toen de agenten de brand ontdekten, was het vuur in de kapitale villa op Landgoed de Reehorst uitslaand. Van het pand aan de Hoofdstraat bleef niets heel. De brandweer heeft nog de hele ochtend moeten nablussen.
Schok
Op de school zitten zo’n zeventig leerlingen. Er wordt veel aandacht besteed aan kunst en cultuur. Hoewel er niemand gewond is geraakt heeft de brand veel indruk gemaakt. “We hebben hier veel herinneringen liggen, maar veel studenten hadden ook nog kunstwerken en muziekinstrumenten in het pand liggen”, zegt een van de studenten. Hoe groot de schade uiteindelijk is, is nog niet bekend.
De particuliere Bernard Lievegoed University is de vroegere Vrije Hogeschool. De instelling, waar veel aandacht wordt besteed aan kunst en cultuur, zetelt sinds 1971 in het gebouw. De school was bezig met een verhuizing. Op 1 september 2015 opent de University haar deuren in het nieuwe academiegebouw van de Eusebiuskerk in Arnhem. De school wil over enkele jaren honderden leerlingen tellen.’
Die nieuwe vestigingsplaats is een langer bekend feit, dat ik al meldde op 5 en 10 februari
2014 in ‘Fout’ en ‘Ongerust’. Hierover echter verscheen een week geleden, op 6
februari, in De Gelderlander een nieuw bericht, ‘Particuliere hogeschool in voormalig postkantoor Jansplein’:
‘De Bernard Lievegoed University wil het voormalige postkantoor aan het Jansplein in Arnhem gaan huren. Het markante neogotische gebouw in de Arnhemse binnenstad staat sinds het faillissement van boekhandel Polare leeg. De Bernard Lievegoed University, in 2012 voortgekomen uit de voormalige Vrije Hogeschool, gaat van Driebergen naar Arnhem verhuizen.
Starten
De nieuwe particuliere hogeschool, die creatieve ondernemers wil afleveren, wil in september starten met de opleidingen. Eerder werd al bekend dat de school de Eusebiuskerk gaat gebruiken als collegezaal. Ook aan het Jansplein volgen studenten straks les.
Vergevorderd
De huurovereenkomst is nog niet definitief. De gesprekken met pandeigenaar Elizen Vastgoed zijn “in een vergevorderd stadium”, aldus rector Jeroen Lutters.’
Zoals vaker was ‘Nieuwspost Heuvelrug’ gisteren het best
geïnformeerd over de stand van zaken rond de Witte Villa, inclusief
achtergronden, in ‘Alleen
de gevels staan nog’:
‘Na de brand van vannacht staan alleen de gevels van Villa Reehorst nog overeind. Toekomstig eigenaar Triodosbank – de bank werd geboren in de witte villa – laat zich nog even niet uit over een mogelijke restauratie.
De diepe bandensporen in het gazon rond de villa verraden zwaar brandweerverkeer, maar even na drie uur ’s middags is nog maar een enkele slang actief. Die spuit water in een ruimte achterin de villa, waar het rokerig nasmeult. Andere wagens maken vast de terugtocht, slangen worden opgerold, groepjes brandweermannen staan na te praten.
Napraten doet ook een groepje ex-studenten van de Bernard Lievegoed Academy, de vroegere Vrije Hogeschool. Ze komen kijken naar wat er over is van wat ooit hun tweede huis was, zegt Annelijn (20). “Het was een fijne school. We bleven vaak hangen, het was echt ons tweede huis. Bij het afscheid vorig jaar heb ik het gebouw gewoon staan knuffelen.”
Ook alle kunst – de studenten kregen vooral veel creatieve vakken – is in vlammen opgegaan. En hoogstwaarschijnlijk ook het houten vloertje dat Annelijn vorig jaar nog legde op de zolder: ging in hongerige vlammen op. Ex-student Lucas (19) roemt de sfeer in en rond het monumentale gebouw. “Die konijntjes die rondhuppelden, de docenten, de studenten, het was allemaal fijn, als een tweede familie.”
Rector Jeroen Lutters is murw, vanaf de heel erg vroege ochtend staat hij al politie, pers en cameraploegen te woord. Verslagen, dat omschrijft zijn gemoedstoestand nog het best, zegt Lutters hulpvaardig. “Niet geschrokken, er hoefden immers geen mensen uit de vensters te springen.” Maar dat prachtige classistische gebouw waar de school al decennia huist is van binnen helemaal weg. “Het was een goede plek, met een rijke historie. En tevreden studenten.”
De bijna honderd studenten die er hun dagelijkse onderkomen vonden zijn elders op het terrein ondergebracht. Voorlopig, tot aan de verhuizing naar Arnhem komende zomer. Want dat de hogeschool weg moest stond al langer vast. Landgoed Reehorst gaat naar de Triodosbank, zodra komend jaar de bouwvergunningen voor het nieuwe kantoor – op nog geen honderd meter van de oude villa – definitief zijn. In Arnhem – in het oude postkantoor en het Eusebiusgebouw – kan rector Lutters verder werken aan de expansie van zijn hogeschool, die nu al achthonderd studenten telt.
Dan wordt Lutters weggeroepen door een mevrouw van de recherche, die hem vertelt dat het gebouw is vrijgegeven. Sporen van brandstichting zijn niet gevonden, een technisch mankement is de meest waarschijnlijke oorzaak. Ex-student Lucas heeft wel een vermoeden waar de haard gezocht moet worden. “Op zolder stond een grote, oude monitor, een soort meterkast die het hele gebouw bestuurde. Daar zou wel eens wat mis gegaan kunnen zijn.”
Toch blijft het een vreemd verhaal, omdat al 23:07 het brandalarm afging. Toegesnelde politie constateerde niets ongewoons, en vertrok. Iemand die elders op het landgoed woont wierp om 01:00 nog een blik naar binnen: niets ongewoons. Totdat rond 03.30 uur surveillerende agenten vanaf de Hoofdstraat vlammen uit het dak zagen slaan.
Brandweerkorps Driebergen was het eerst ter plaatse, vertelt commandant Gerard van Leeuwen. Vanwege een groot aantal fietsen voor de deur liepen de brandweerlieden eerst een ronde door het huis, maar vonden geen mens. Buiten zagen ze intussen het dak verder doorbuigen. “De brand is boven begonnen en naar beneden getrokken. We hadden moeite aan water te komen, daarom hebben we opgeschaald naar grote brand. Daarmee is watertoevoer verzekerd.”
Mannen met dossiermappen en camera’s lopen al rond de villa: verzekeringsagenten, schade-experts, bouw- en woningtoezichthouders om de schade in kaart te brengen. Die is ontegenzeggelijk groot. In kranten heet het dat “het gebouw als verloren moet worden beschouwd”, toch staan alle gevels en het voorhuis nog fier overeind. Het antwoord op de vraag of restauratie mogelijk is, is een financieel antwoord dat in de schoot van de nieuwe eigenaar ligt: de Triodosbank.
Een woordvoerder van Triodos laat weten dat “het te prematuur is om daar nu iets over te zeggen, eerst moet duidelijk zijn wat de schade is. Pas dan kan er iets worden gezegd over hoe hier mee om kan worden gegaan.” Wel wil de woordvoerder directeur Matthijs Bierman nog een citaat ontfutselen: “Het is vreselijk dat de prachtige witte villa op Landgoed de Reehorst is uitgebrand. Triodos Bank raakt het bovendien op een andere manier, want in deze villa zijn we ooit opgericht.”’
Vorige maand kwam ‘Nieuwspost Heuvelrug’ nog met interessant
nieuws over de voortgang van de vernieuwing van het station Driebergen-Zeist (wat nauw verbonden is met het naastgelegen terrein van de Reehorst en wat hier vaak ter sprake is geweest, ook in verband met de geplande nieuwe hoofdvestiging van Triodos Bank – denk aan het parkeerprobleem), zo blijkt uit ‘Weg
vrij voor nieuw station’ op 23 januari:
‘Het NS-station hoeft toch niet tijdelijk verplaatst. En er is waarschijnlijk toch geen tijdelijke parkeerplaats nodig, zegt wethouder Veldhuizen.
Meevallers, maakt Veldhuizen verheugd duidelijk, als resultaat van een zitting van de Raad van State over een stapeltje zienswijzes en bezwaren van betrokkenen en onwonenden. Niet zelden loopt een plan door zienswijzes en bezwaren maanden, of jaren vertraging op. Dat lijkt nu eens niet te gebeuren.
“Het had meer het karakter van een mediation,” zegt wethouder Boonzaaijer begrepen te hebben van Jan Bosma, de ambtenaar die al sinds 1993 bezig is met het nieuwe station en de gemeente ter zitting vertegenwoordigde. “We hadden ons huiswerk kennelijk goed gedaan,” zegt wethouder Veldhuizen. “We hoeven alleen nog wat kleine dingetjes aan te passen.”
Gevolg is hoogstwaarschijnlijk geen verdere vertraging van de stationsbouw, die in 2017 moet beginnen. “En ergens in 2021 afgerond moet zijn,” zwaait Veldhuizen met zijn arm naar een denkbeeldige toekomst. “We krijgen nu echt een reëel uitzicht op een mooie entree naar onze gemeente, en ook naar Zeist. Dat is wel nodig, het lijkt nu meer op een oudefietsenhandel.”
Gevolg van de gesmeerde procedures is ook dat een tijdelijke parkeerplaats op de grond van snelwegboerderij Hoofdstrat 26 niet nodig is. “Zoals het er nu naar uitziet kan de nieuwe parkeergarage klaar zijn voordat de bouw van het nieuwe station begint,” voorspelt Veldhuizen, die blij is dat er daarvoor geen extra kosten gemaakt hoeven worden, ook voor de pendelbusjes die al bedacht waren.
Een forse kostenbesparing is tenslotte nog te verwachten omdat het station tijdens de bouw gewoon kan blijven functioneren. Het plan om het station tijdens de bouw een slordige vijfhonderd meter naar het westen te verplaatsen – ter hoogte van het moestuincomplex – hoeft daardoor niet uitgevoerd.
Veldhuizen: “De fasering van de bouw is nu zodanig dat verplaatsen niet nodig is. Mogelijk dat er een fase komt waarin reizigers de indruk krijgen dat er geen station meer is, maar het maakt de bouw wel minder kostbaar.”
Bekijk hier een slick filmpje over het nieuwe station, waar de vogeltjes fluiten en het altijd zomer is.
Lees hier meer over de achtergrond en planvorming’
De reactie hierop van ‘Hans’, 19 dagen geleden, mag er ook zijn:
‘Prachtige woorden, maar ik geloof er werkelijk niets meer van. De boel had in 2014 klaar moeten zijn. Er wordt al jaren alleen maar geleuterd door een stelletje eigengereide dorpspolitici. Hieronder een gedeelte van een ingezonden brief die ik in 2012 schreef. Hierin staat de hilarische, fantastische geschiedenis van, met name, de (n)ondertunneling netjes samengevat:
Hoe dan ook, belangrijker zaken; de 80-jarige spoortunnelklucht in talrijke bedrijven. Onderwijl wij burgers maar droevig toekijken.
Op vrijdag 8 juni 1934 schreef iemand in het toenmalige Driebergse “Kievitskrantje”: “Overweg aan de Hoofdstraat vormt een ernstige belemmering voor alle verkeer”.
Halverwege de jaren zestig werd de kudde tunnelstrijders door de gemeenteraad de mond gesnoerd met als argument dat er een rondweg om Driebergen zou komen. Bovendien zouden de handbediende spoorbomen “spoedig” (in 1971) worden vervangen door “efficiënte ahobs”. Dus was er geen tunnel nodig.
Rond de eeuwwisseling werd iedereen het werkelijk zat, dat die “efficiënte ahobs” op piektijden drie kwartier per uur waren gesloten. Na vele jaren van snateren was het op 22 juni 2006 dan zover; door hare excellentie Peijs, de zoveelste falende minister van Verkeer(d) en Waterstaat en een groepje regionale hotemetoten werd een “bestuurlijke overeenkomst” getekend. In 2010 zouden ze gaan graven, zodat we vanaf 2014 lekker onder het spoor door konden crossen. Peijs legde 120 miljoen klaar, de rest moest onze luchtfietsende gemeente zelf bijlappen; een slordige 15 miljoen. Tot ieders niet geringe verbazing verscheen er in 2010 geen graafmachine, maar wel zowat hetzelfde bobogroepje dat een nieuwe “bestuursovereenkomst” tekende (kennelijk nét iets anders dan een “bestuurlijke overeenkomst”). Uiteraard was het ietsje duurder geworden, 194,8 miljoen om precies te zijn. Vanaf 2019 konden we dan door de tunnel kachelen.
En wat viel er onlangs op deze site en in De Kaap lezen? “140 miljoen voor stationsrenovatie vol vage details”.
Het nog van nieuwigheid glimmende Ministerie van Infrastructuur en Milieu bleek nu voor de klus 140 miljoen over te hebben. De “partners” mogen dan nog 26,2 miljoen bijpassen.
Leuk hoor, al dat gegoochel met onze centen en dat vooruitschuiven. Verder hebben onze regenten in de tussentijd ook nog een paar miljoen verkwanseld aan een tijdelijk busplein, waarop de abri’s vanwege een te smal trottoir door de bussen werden kapotgereden, aan slecht afgestelde verkeerslichten en aan een gevaarlijke situatie voor afhalende en brengende automobilisten.
Sinds dat bericht in het Kievitskrantje in 1934 zijn we grofweg 20 eigengereide gemeenteraden verder, leven we in een hypermoderne wereld, maar zijn onze huidige wereldvreemde bestuurders en raadsleden blijven vastzitten in hun vooroorlogse tunnelvisie.’
Vanochtend deed Bernie van Unen van het Algemeen Dagblad
nazorg met ‘Verslagenheid is groot na afbranden schoolgebouw’:
‘Het gebouw leefde, maar is nu overleden, treuren studenten een paar uur na de vuurzee. Veel docenten, directieleden en studenten omhelzen elkaar om steun te vinden na de dreun van woensdagochtend.’
Hoe moet het verder?
‘De opleiding verhuist in de zomer naar Arnhem. Nu al verhuizen gaat niet, zegt Lutters. “Er moet nog wel een en ander worden verbouwd in Arnhem. Dat gaat niet. We zullen de komende dagen naar een oplossing zoeken voor de ongeveer 100 studenten. We beginnen net aan het derde semester waarin studenten niet veel op school zullen zijn.”’
Met nog een laatste blik op de geschiedenis:
‘De Bernard Lievegoed University, vroeger de Vrije Hogeschool, zit al zo’n veertig jaar in het pand op het congresterrein Antropia. Het historische gebouw is een gemeentelijk monument en wordt gehuurd van de Stichting De Reehorst. Het bouwwerk van ontwerper Posthumus Meyjes heeft de stijl van jugendstil net als het koetshuis uit 1860.’
Op Facebook liet de Bernard Lievegoed University zelf gistermiddag weten:
‘Velen van jullie zullen het via verschillende wegen al gehoord hebben, maar het is waar. Afgelopen nacht is onze mooie, oude, fijne, statige maar ook huiselijke villa afgebrand. Ons thuis is er niet meer.
Aankomende dagen zullen we een begin maken alles zo goed mogelijk op te zetten op een andere locatie. En hopen we ook weer bereikbaar te zijn voor iedereen. We krijgen van alle kanten hulp aangeboden en daar zijn we ontzettend dankbaar voor.
Aanstaande zondag is er om 13:30 uur een bijeenkomst in het Iona-gebouw op landgoed de Reehorst voor iedereen die wil stil staan bij het verlies en wil horen hoe het nu verder zal gaan de komende tijd.’
Geen opmerkingen:
Een reactie posten