Bedoeld is: antroposofie in de media. Maar ook: in de persbak van de wijngaard, met voeten getreden. Want antroposofie verwacht uitgewrongen te worden om tot haar werkelijke vrucht door te dringen. Deze weblog proeft de in de media verschijnende antroposofie op haar, veelal heerlijke, smaak, maar laat problemen en controverses niet onbesproken.

zondag 3 augustus 2008

Rijkdom

‘Misschien willen we het onmogelijke en misschien lukt het ons niet altijd, maar we streven ernaar, elke twee maanden weer: op een leesbare wijze door proberen te dringen tot de binnenkant der dingen. Of we nu schrijven over Museuminsel Hombroich, biofotonen en voedingskwaliteit, het labyrint van Chartres, de ronde torens van Ierland of aankloppen bij Marten Toonder, Ervin Laszlo, labyrintenonderzoekster Selma Sevenhuijsen, acteur Kees Brusse, Andalusie-kenner Christine Gruwez, architect Ashok Bhalotra of oud-theaterdirecteur Maarten Zweers de uitdaging is steeds opnieuw: inspireren, uitnodigen tot verder kijken, het leggen van dwarsverbanden en het openen van vergezichten.’

Zo schrijft Bart Hommersen, hoofdredacteur (dat is ook geen wonder, want volgens mij is hij in feite ook de enige redacteur) en tegelijkertijd uitgever van het tijdschrift VA-Magazine/Vruchtbare Aarde. Maar wat een prachtig blad is dat! En wat heeft het een nog prachtigere website! (Wat een gek woord eigenlijk, dat ‘prachtiger’.) Het is een genot om rond te kijken en rond te struinen. Je snapt niet dat het kan, zo veel verzameld op één plek. Dan wil het door de bomen nog wel eens lastig zijn om het bos te blijven zien.

Maar daar is ook wat op gevonden. Ga de ‘villa’ in, en betreed de ‘leeskamer’ (elders ook als ‘archief’ te vinden). En als dat nog te veel is, ga dan naar de ‘links’. Dat is een fantastische handleiding om verder te snuffelen, met begeleidende teksten. De thema’s zijn: poliphilio (vraag me niet wat het is), Ashok Bhalotra (ook geen idee; een architect, blijkt), doolhoven, labyrinten, Venetië, Ierland, Joseph Beuys, The Yes Men, Hombroich, Bady Minck, Weeping Camel. Niks is te gek voor VA-Magazine/Vruchtbare Aarde.

Gebruik ik te veel superlatieven? Nee, echt niet, het is werkelijk waar. Overtuig uzelf. Rijkdom is niet dom, maar modern intelligent. Eigenlijk zou ik elke keer als er een nummer verschijnt, dit even moeten voorstellen. Het nieuwste nummer kunt u hier vinden. Er is trouwens ook een informatieflyer, van voren en van achteren.

Geen opmerkingen:

Labels

Over mij

Mijn foto
(Hilversum, 1960) – – Vanaf 2016 hoofdredacteur van ‘Motief, antroposofie in Nederland’, uitgave van de Antroposofische Vereniging in Nederland (redacteur 1999-2005 en 2014-2015) – – Vanaf 2016 redacteur van Antroposofie Magazine – – Vanaf 2007 redacteur van de Stichting Rudolf Steiner Vertalingen, die de Werken en voordrachten van Rudolf Steiner in het Nederlands uitgeeft – – 2012-2014 bestuurslid van de Antroposofische Vereniging in Nederland – – 2009-2013 redacteur van ‘De Digitale Verbreding’, het door de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders (NVAZ) uitgegeven online tijdschrift – – 2010-2012 lid hoofdredactie van ‘Stroom’, het kwartaaltijdschrift van Antroposana, de landelijke patiëntenvereniging voor antroposofische gezondheidszorg – – 1995-2006 redacteur van het ‘Tijdschrift voor Antroposofische Geneeskunst’ – – 1989-2001 redacteur van ‘de Sampo’, het tijdschrift voor heilpedagogie en sociaaltherapie, uitgegeven door het Heilpedagogisch Verbond

Mijn Facebookpagina

Translate

Volgers

Totaal aantal pageviews vanaf juni 2009

Populairste berichten van de afgelopen maand

Blogarchief

Verwante en aan te raden blogs en websites

Zoeken in deze weblog

Laatste reacties

Get this Recent Comments Widget
End of code

Gezamenlijke antroposofische agenda (in samenwerking met AntroVista)