Bedoeld is: antroposofie in de media. Maar ook: in de persbak van de wijngaard, met voeten getreden. Want antroposofie verwacht uitgewrongen te worden om tot haar werkelijke vrucht door te dringen. Deze weblog proeft de in de media verschijnende antroposofie op haar, veelal heerlijke, smaak, maar laat problemen en controverses niet onbesproken.

maandag 1 februari 2010

Optreden

Jeroen Lutters meldde gisteren op zijn weblog dat hij met ingang van vandaag rector (in deeltijd) van het Bernard Lievegoed College for Liberal Arts is geworden:

‘In 1991 begon ik als docent/mentor op de toenmalige Vrije Hogeschool. Dat was ook het laatste jaar dat Bernard Lievegoed er zijn prachtige reeks colleges “ontwikkelingspsychologie” gaf. In 1996 werd ik directeur van de instelling. In 2005 voorzitter van het bestuur. We veranderden de naam van de Vrije Hogeschool in het Bernard Lievegoed College for Liberal Arts om duidelijk te maken waar we voor staan : het Liberal Arts onderwijs/onderzoek vormgeven vanuit het gedachtengoed van de oprichter Bernard Lievegoed. Intussen bleef ik ook werkzaam aan de Hogeschool Utrecht. De verbinding met het initiatief heeft er inmiddels toe bijgedragen dat ik vanaf 2010 (1 februari), part time, aan het werk zal gaan als rector van het Bernard Lievegoed College for Liberal Arts. Ik hoop daarmee de lijn voort te kunnen zetten van mijn twee grote voorgangers Bernard Lievegoed en Cees Zwart.’

Op de website van dit BLCLA (Bernard Lievegoed College for Liberal Arts) is er achter ‘Nieuws’ een afdeling met ‘Gelezen in de media’, ‘Lees de artikelen in de pers over de Vrije hogeschool’.

Daar staat dan, geflankeerd door fraaie foto’s:

‘Femke Halsema deed het Vrije Jaar
“In de brugklas kwam Femke Halsema een tiende punt te kort voor het atheneum. In 4-havo bleef ze zitten met vijf enen. En ze werd afgewezen voor de toneelschool. Lange tijd wist ze naar eigen zeggen niet wat ze aan moest met haar leven. (...) De wederopstanding kwam op de Vrije Hogeschool in Driebergen.”
(NRC Handelsblad, 17 november 2008)

Inez van Oord (hoofdredacteur van Happinezz) deed het Vrije Jaar
“Ik was en ben nog steeds zeer enthousiast over de Vrije Hogeschool. Het was een geweldig jaar in mijn leven, het heeft me geholpen om te doen wat ik nu kan doen. Ik heb daar zoveel geleerd, nieuwe manier van denken en kijken, het was dus zeker een bepalend jaar voor me.”’

Nu we ons toch bevinden in de categorie kunst en media, kan ik ook mooi dit aan u kwijt, ‘Nijmeegse singer/songwriter Imre Griffioen presenteert debuut album. Gratis download van de song “Hij vertrok”’:

‘Op 2 februari 2010 komt het debuut album van de Nijmeegse singer/songwriter Imre Griffioen (19) uit. Op dezelfde datum zal ’s avonds om 20.30 uur in het Kolpinghuis de release party plaatsvinden.

Het album “Contact” gaat over contact in de breedste zin van het woord: contact met zijn vader die hij door de scheiding van zijn ouders een tijd niet gezien heeft, contact met zijn ouders maar ook contact in de liefde. Zijn liedjes zijn een mix van jazzy popsongs met een theatraal thema.

Op MusicFromNL is een gratis download van de song “Hij vertrok” verkrijgbaar: www.musicfrom.nl/artiesten/14953/imre-griffioen.html

Het debuut album is op deze site overigens goed ontvangen, Imre Griffioen staat momenteel op nummer 2 in de Top40 van deze site (www.musicfrom.nl/top40/)

Imre is opgegroeid rond en in Nijmegen en is al van jongs af aan geïnteresseerd geweest in muziek. Toen hij naar de vrije school ging in Nijmegen kreeg hij veel te maken met kunstvormen zoals muziek en euritmie. Op zesjarige leeftijd ging hij op pianoles.

Imre hield vanaf zijn kindertijd ook veel van dans. Hij begon met Zarowé, een Bulgaars folklore/theater ensemble. Daarnaast nam hij tapdanslessen en zou later nog klassiek ballet gaan doen. Momenteel volgt hij in Arnhem de opleiding MBO Dance.

Met zijn band, die hij aanvankelijk speciaal voor de CD opname had opgericht, treedt hij op rondom Nijmegen en daarbuiten. Ze speelden onder andere op de Vierdaagse Feesten in Nijmegen en tijdens het In-Motion Festival.

Voor meer informatie: www.imregriffioen.nl

Ja, en dan kunnen we natuurlijk niet om ‘All Missing Pieces’ heen. Ik had het daar op 13 januari in ‘Verloren stukken’ al over. Woensdag 27 januari waren ze te gast bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door:

All Missing Pieces is een Nederlandse band van drie jonge broers. De Hagenezen zijn pas 13, 15 en 17 jaar oud, maar zijn al sinds 2007 aan de weg aan het timmeren. De broers Quinten, Camiel en Wrister hebben het publiek even laten wachten, maar het debutalbum van All Missing Pieces komt uit in maart en gaat “Virtue.Mine.Honour” heten. Onlangs speelde ze nog op het Eurosonic (en Noorderslag) festival in Groningen, maar vanavond spelen zij hier samen met hun vriend Thomas hun nieuwste single “Infinity”.’

Hun optreden die avond is hier te bekijken. – Dan heb ik nog voor u ‘BSO Vrije School Zaanstreek ontmoet Prinses Máxima’.

‘We zijn er best trots op: onze coördinator van de spiksplinternieuwe Buitenschoolse Opvang Vrije School Zaanstreek (die start op 1 maart) mag vrijdag a.s. in Hoorn aan Prinses Máxima vertellen over de totstandkoming van deze unieke BSO!

Vanaf maart 2010 biedt BSO Vrije School Zaanstreek kleinschalige buitenschoolse opvang in een sfeervolle, huiselijke omgeving. Persoonlijke aandacht en betrokkenheid bij het kind staan centraal, met veel aandacht voor het vrije spel, de natuur en creatieve en inspirerende activiteiten. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het aangrenzende park, de kinderboerderij, het Natuurmuseum en de speeltuinen.

Met de komst van de BSO biedt de Vrije School een unieke plek in de Zaanstreek waar uw kinderen een compleet programma kunnen volgen met ontwikkelingsgericht onderwijs en buitenschoolse opvang binnen hetzelfde gebouw.

Op de Open Dag, zaterdag 6 februari van 10.00-13.00 uur vertellen wij u graag wat het Vrije School onderwijs inhoudt. Want één keer per jaar is er op de Vrije School op zaterdag les. Een mooie kans voor u om gedurende slechts drie uur alle klassen van de basisschool te doorlopen. Diverse leerkrachten vertellen met verve over hun klas en u kunt diverse werkstukken bewonderen, evenals de nieuwe BSO.

Op http://www.vrijeschoolzaanstreek.nl vindt u het volledige programma van de Open Dag. Of u bezoekt onze Inloopochtend op woensdag 10 februari (9.00-11.00 uur). Welkom!

Vrije School Zaanstreek, Galjoenstraat 111-B, 1503 AR Zaandam, (075) 617 40 47.’

1 opmerking:

Annemiek van der Krogt zei

Wat leuk om te lezen dat Femke Halsema en Inez van Oord het Vrije Jaar hebben gedaan!

Labels

Over mij

Mijn foto
(Hilversum, 1960) – – Vanaf 2016 hoofdredacteur van ‘Motief, antroposofie in Nederland’, uitgave van de Antroposofische Vereniging in Nederland (redacteur 1999-2005 en 2014-2015) – – Vanaf 2016 redacteur van Antroposofie Magazine – – Vanaf 2007 redacteur van de Stichting Rudolf Steiner Vertalingen, die de Werken en voordrachten van Rudolf Steiner in het Nederlands uitgeeft – – 2012-2014 bestuurslid van de Antroposofische Vereniging in Nederland – – 2009-2013 redacteur van ‘De Digitale Verbreding’, het door de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders (NVAZ) uitgegeven online tijdschrift – – 2010-2012 lid hoofdredactie van ‘Stroom’, het kwartaaltijdschrift van Antroposana, de landelijke patiëntenvereniging voor antroposofische gezondheidszorg – – 1995-2006 redacteur van het ‘Tijdschrift voor Antroposofische Geneeskunst’ – – 1989-2001 redacteur van ‘de Sampo’, het tijdschrift voor heilpedagogie en sociaaltherapie, uitgegeven door het Heilpedagogisch Verbond

Mijn Facebookpagina

Translate

Volgers

Totaal aantal pageviews vanaf juni 2009

Populairste berichten van de afgelopen maand

Blogarchief

Verwante en aan te raden blogs en websites

Zoeken in deze weblog

Laatste reacties

Get this Recent Comments Widget
End of code

Gezamenlijke antroposofische agenda (in samenwerking met AntroVista)