Bedoeld is: antroposofie in de media. Maar ook: in de persbak van de wijngaard, met voeten getreden. Want antroposofie verwacht uitgewrongen te worden om tot haar werkelijke vrucht door te dringen. Deze weblog proeft de in de media verschijnende antroposofie op haar, veelal heerlijke, smaak, maar laat problemen en controverses niet onbesproken.

dinsdag 2 september 2008

Tij gekeerd

Goed nieuws vandaag. Meldde ik op maandag 25 augustus, in het bericht ‘Problemen’, dat korenmolen De Otter door de Raphaëlstichting was gesloten, gisteren is de molen weer opengegaan. De dag na mijn bericht had het Noordhollands Dagblad al laten weten: ‘Korenmolen De Otter moet snel weer open’.

‘De Raphaëlstichting werkt momenteel hard om korenmolen De Otter in Oterleek weer open te krijgen. De stichting schrijft dit in een reactie op berichtgeving in deze krant, waarin wordt gemeld dat door intern gekrakeel de molen en de bakkerswinkel al sinds juli niet meer open zijn.

Oorzaak van het conflict is dat twee, bij het project voor verstandelijk gehandicapte mensen betrokken mensen, zich verzetten tegen de sluiting van de molen op zaterdag, zoals de Breidablick, onderdeel van de Raphaëlstichting wil.

“Juist dan trekken we de meeste mensen'”, aldus de molenaar en de werkplaatsleidster.’

Het persbericht van de Raphaëlstichting dat ik op 25 augustus weergaf, is inmiddels vervangen door een andere boodschap: ‘Winkel van Korenmolen De Otter per 1 september weer open!’

‘Aanstaande maandag 1 september gaat de winkel van de Otter in Oterleek weer open. Na een sluiting van twee maanden is het tij gekeerd en kunnen de klanten weer komen. De cliënten zullen vanaf 15 september hun werkzaamheden op de Otter voortzetten.

Na de start in januari en de feestelijke opening in juni was de tijdelijke sluiting in de zomer een onaangename verrassing voor alle betrokkenen. Door een organisatorische aanpassing binnen de Raphaëlstichting kan het werkproject gelukkig worden gecontinueerd. (...)

Het bestuur van de Raphaëlstichting is verheugd dat er een oplossing gevonden is en is ervan overtuigd dat de goede samenwerking met onder meer de Stichting Schermer Molens en de Oterleker bevolking een positief vervolg krijgt.’

Geen opmerkingen:

Labels

Over mij

Mijn foto
(Hilversum, 1960) – – Vanaf 2016 hoofdredacteur van ‘Motief, antroposofie in Nederland’, uitgave van de Antroposofische Vereniging in Nederland (redacteur 1999-2005 en 2014-2015) – – Vanaf 2016 redacteur van Antroposofie Magazine – – Vanaf 2007 redacteur van de Stichting Rudolf Steiner Vertalingen, die de Werken en voordrachten van Rudolf Steiner in het Nederlands uitgeeft – – 2012-2014 bestuurslid van de Antroposofische Vereniging in Nederland – – 2009-2013 redacteur van ‘De Digitale Verbreding’, het door de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders (NVAZ) uitgegeven online tijdschrift – – 2010-2012 lid hoofdredactie van ‘Stroom’, het kwartaaltijdschrift van Antroposana, de landelijke patiëntenvereniging voor antroposofische gezondheidszorg – – 1995-2006 redacteur van het ‘Tijdschrift voor Antroposofische Geneeskunst’ – – 1989-2001 redacteur van ‘de Sampo’, het tijdschrift voor heilpedagogie en sociaaltherapie, uitgegeven door het Heilpedagogisch Verbond

Mijn Facebookpagina

Translate

Volgers

Totaal aantal pageviews vanaf juni 2009

Populairste berichten van de afgelopen maand

Blogarchief

Verwante en aan te raden blogs en websites

Zoeken in deze weblog

Laatste reacties

Get this Recent Comments Widget
End of code

Gezamenlijke antroposofische agenda (in samenwerking met AntroVista)