Bedoeld is: antroposofie in de media. Maar ook: in de persbak van de wijngaard, met voeten getreden. Want antroposofie verwacht uitgewrongen te worden om tot haar werkelijke vrucht door te dringen. Deze weblog proeft de in de media verschijnende antroposofie op haar, veelal heerlijke, smaak, maar laat problemen en controverses niet onbesproken.

zondag 8 juni 2008

Raadsel

Weleda AG te Arlesheim (Zwitserland) is een, zeker voor antroposofische begrippen, groot internationaal farmaceutisch bedrijf voor natuurlijke lichaamsverzorgingsproducten en geneesmiddelen. De Weleda Groep, met als standplaats het Duitse Schwäbisch Gmünd, heeft dochterondernemingen in 20 landen en licentiehouders, vertegenwoordigingen en minderheidsdeelnemingen in 36 landen wereldwijd. De omzet in 2006 bedroeg 315,6 miljoen Zwitserse franken (200 miljoen euro), waarvan circa 75% lichaamsverzorgingsproducten en 25% geneesmiddelen. Wereldwijd werken ruim 1.600 mensen voor Weleda, en miljoenen mensen op vijf continenten gebruiken dagelijks de producten.

De directievoorzitter van de Weleda Groep is sinds vele jaren de Nederlander Mathieu van den Hoogenband (voor zover ik weet geen familie van Pieter, de beroemde zwemmer met dezelfde achternaam), die echter per 1 juni zijn functie heeft neergelegd. Zo werd op 20 mei gemeld op de website van het Zwitserse weekblad ‘Das Goetheanum’, het officiële orgaan van de internationale Algemene Antroposofische Vereniging in Dornach. Geachte lezer, u merkt dat ik me opnieuw begeef buiten onze landsgrenzen en even een blik werp op Zwitserland, alleen niet vanwege het actuele Europese kampioenschap voetbal voor landenteams (Zwitserland verloor gisteren in de openingswedstrijd met 1-0 van Tsjechië).

Als reden voor het vertrek van Mathieu van den Hoogenband werd zijn leeftijd opgegeven. Welke leeftijd hij heeft bereikt stond er niet bij, evenmin als wat hij nu gaat doen. Nu zit dat met zijn leeftijd een beetje gek. In het jaarverslag 2007 van Triodos Bank is (op blz. 94) te lezen dat Van den Hoogenband op 11 mei van dat jaar is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van deze bank en (op blz. 113) dat hij in 1944 is geboren. Dan behaalt hij dit jaar de mooie leeftijd van 64 jaar. Tijd voor een welverdiend pensioen.

Maar blader ik op dezelfde website in de officiële agendastukken voor de algemene vergadering van aandeelhouders Triodos Bank op 11 mei 2007, waarin Mathieu van den Hoogenband zichzelf voorstelt en zijn curriculum vitae geeft, dan staat daar dat hij in Stuttgart woont, Algemeen Directeur Weleda Groep AG is en op 14 juli 1955 geboren werd. Dat zou betekenen dat hij volgende maand 53 jaar wordt, en dat het mogelijk tijd voor een nieuwe grote stap in zijn carrière wordt. Let men bij Triodos Bank dan toch niet zo op getallen? Ra ra, hoe zit dit?

Geen opmerkingen:

Labels

Over mij

Mijn foto
(Hilversum, 1960) – – Vanaf 2016 hoofdredacteur van ‘Motief, antroposofie in Nederland’, uitgave van de Antroposofische Vereniging in Nederland (redacteur 1999-2005 en 2014-2015) – – Vanaf 2016 redacteur van Antroposofie Magazine – – Vanaf 2007 redacteur van de Stichting Rudolf Steiner Vertalingen, die de Werken en voordrachten van Rudolf Steiner in het Nederlands uitgeeft – – 2012-2014 bestuurslid van de Antroposofische Vereniging in Nederland – – 2009-2013 redacteur van ‘De Digitale Verbreding’, het door de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders (NVAZ) uitgegeven online tijdschrift – – 2010-2012 lid hoofdredactie van ‘Stroom’, het kwartaaltijdschrift van Antroposana, de landelijke patiëntenvereniging voor antroposofische gezondheidszorg – – 1995-2006 redacteur van het ‘Tijdschrift voor Antroposofische Geneeskunst’ – – 1989-2001 redacteur van ‘de Sampo’, het tijdschrift voor heilpedagogie en sociaaltherapie, uitgegeven door het Heilpedagogisch Verbond

Mijn Facebookpagina

Volgen op Facebook


Translate

Volgers

Herkomst actuele bezoeker(s)

Totaal aantal pageviews vanaf juni 2009

Populairste berichten van de afgelopen maand

Blogarchief

Verwante en aan te raden blogs en websites

Zoeken in deze weblog

Laatste reacties

Get this Recent Comments Widget
End of code

Gezamenlijke antroposofische agenda (in samenwerking met AntroVista)