Bedoeld is: antroposofie in de media. Maar ook: in de persbak van de wijngaard, met voeten getreden. Want antroposofie verwacht uitgewrongen te worden om tot haar werkelijke vrucht door te dringen. Deze weblog proeft de in de media verschijnende antroposofie op haar, veelal heerlijke, smaak, maar laat problemen en controverses niet onbesproken.

vrijdag 27 juni 2008

Nabericht

Na het lange bericht van gisteren, kom ik hier vandaag alleen nog even kort op terug, ook mede vanwege tijdgebrek. Eerst twee dingen over de relatie van Daidalos tot enkele antroposofische websites.

Ga ik naar AntroVista en tik ik Daidalos als zoekopdracht in, krijg ik dit bericht: ‘1 adres gevonden – Daidalos – Burn-out herstelcentrum – Opgeheven 2008 [15/05/08]’ Blijkbaar is dit op 15 mei van dit jaar op een of andere manier geconstateerd door AntroVista.

Ga ik naar de website van Vrije Opvoedkunst, waarop onder meer ‘de doelstellingen en werkzaamheden van de Vereniging voor Vrije Opvoedkunst en de plaats hiervan binnen de vrijeschoolbeweging’ worden beschreven, en klik ik op de pagina met links, dan vind ik onder andere: ‘Stichting Daidalos. Een interessante site over een zich onderscheidend burn-out centrum.’ Is dit alleen een privé-actie van iemand die voor de website zorgt, of toch een bewuste keuze van deze vereniging?

Maar neem ik de ‘Verzekeringsvoorwaarden IZZ 2008’ erbij, met het ‘IZZ Basispakket, variant Natura en Aanvullende verzekeringen, Ingangsdatum 1 januari 2008’, dan vind ik onder ‘III. Regeling extra vergoedingen’ op pagina 39, artikel 9, ‘Verblijf – 9.1. Herstellingsoord – Omschrijving: verblijf in een van de volgende herstellingsoorden’, als eerste genoemd ‘Herstellingsoord Stichting Daidalos in Driebergen’. Ook hiervoor geldt, net als bij de andere herstellingsoorden, een vergoeding van ‘ten hoogste € 70,00 per dag voor ten hoogste 42 dagen per kalenderjaar’.

Het heeft allemaal iets onwerkelijks. Hoe zou het nu echt zitten? Bestaat Daidalos nog, of toch niet meer; en zo ja, wie is er dan nu verantwoordelijk voor?

Geen opmerkingen:

Labels

Over mij

Mijn foto
(Hilversum, 1960) – – Vanaf 2016 hoofdredacteur van ‘Motief, antroposofie in Nederland’, uitgave van de Antroposofische Vereniging in Nederland (redacteur 1999-2005 en 2014-2015) – – Vanaf 2016 redacteur van Antroposofie Magazine – – Vanaf 2007 redacteur van de Stichting Rudolf Steiner Vertalingen, die de Werken en voordrachten van Rudolf Steiner in het Nederlands uitgeeft – – 2012-2014 bestuurslid van de Antroposofische Vereniging in Nederland – – 2009-2013 redacteur van ‘De Digitale Verbreding’, het door de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders (NVAZ) uitgegeven online tijdschrift – – 2010-2012 lid hoofdredactie van ‘Stroom’, het kwartaaltijdschrift van Antroposana, de landelijke patiëntenvereniging voor antroposofische gezondheidszorg – – 1995-2006 redacteur van het ‘Tijdschrift voor Antroposofische Geneeskunst’ – – 1989-2001 redacteur van ‘de Sampo’, het tijdschrift voor heilpedagogie en sociaaltherapie, uitgegeven door het Heilpedagogisch Verbond

Mijn Facebookpagina

Volgen op Facebook


Translate

Volgers

Herkomst actuele bezoeker(s)

Totaal aantal pageviews vanaf juni 2009

Populairste berichten van de afgelopen maand

Blogarchief

Verwante en aan te raden blogs en websites

Zoeken in deze weblog

Laatste reacties

Get this Recent Comments Widget
End of code

Gezamenlijke antroposofische agenda (in samenwerking met AntroVista)