Bedoeld is: antroposofie in de media. Maar ook: in de persbak van de wijngaard, met voeten getreden. Want antroposofie verwacht uitgewrongen te worden om tot haar werkelijke vrucht door te dringen. Deze weblog proeft de in de media verschijnende antroposofie op haar, veelal heerlijke, smaak, maar laat problemen en controverses niet onbesproken.

maandag 25 oktober 2010

Ruimzicht

Dit wordt een vervolg op ‘Goud of hout’ van gisteren. Ik zou zo dezelfde openingszinnen kunnen hergebruiken. Het ging over de webpagina van de Landbouwsectie van de Antroposofische Vereniging, of er niet meer activiteiten ontplooid, of in ieder geval vermeld konden worden. Is de vraag stellen niet hem ook beantwoorden? Hoe dan ook, ik word op mijn wenken bediend vandaag. Dat wil zegen: ik ging weer eens een keer langs bij de Vereniging voor Biologisch-Dynamische Landbouw en Voeding. En wat zien ik daar? Dit: een aankondiging van een ‘Werkplaats biologisch-dynamische landbouw’ op 5 november op boerderij Ruimzicht te Halle in Gelderland:
‘Op vrijdag 5 november organiseert de Landbouwsectie van de Antroposofische Vereniging in Nederland (AViN) samen met de Vereniging voor Biologisch-Dynamische Landbouw en Voeding (BD-Vereniging) een werkplaats over biologisch-dynamische landbouw.

De dag wordt gehouden in samenwerking met boerderij Ruimzicht in Halle. Ruimzicht is een jong en veelzijdig BD bedrijf dat dit jaar op de Biovakbeurs in Zwolle de Ekoland Innovatieprijs won. Het gaat deze dag om het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van de biologisch-dynamische landbouw. Dit doen we door ons actief te verbinden met de vraagstukken die de boer tegenkomt bij zijn streven om de idealen van de biologisch-dynamische landbouw op de grond te zetten.

AViN en BD-Vereniging zijn met elkaar in gesprek om in meer samenhang aan de verdere ontwikkeling van de landbouw te werken. De organisatie van deze dag is de eerste vrucht van dit proces (zie ook DP 2010-2).

Boeren, tuinders, winkeliers en alle andere belangstellenden zijn van harte welkom. Opgave graag voor 1 november bij: info@bdvereniging.nl, tel: (032) 13 15 937.

Programma
10.00 uur Welkom met koffie en thee
10.30 uur Opening van de dag en toelichting op het initiatief tot deze dag door Derk Klein Bramel, coördinator van de Landbouwsectie van de AViN
10.40 uur Inleiding door Gerjo Koskamp, boer en initiatiefnemer van Boerderij Ruimzicht, over waar het hem in essentie om gaat bij de biologisch-dynamische landbouw, hoe hij daaraan vorm geeft op zijn bedrijf en wat de belangrijkste vraagstukken zijn die hij daarbij tegenkomt
11.00 uur Rondleiding en nader onderzoek eerste deel onder leiding van Albert de Vries, voorzitter van de BD-Vereniging
12.30 uur Lunch
13.30 uur Rondleiding en nader onderzoek tweede deel
14.30 uur Werkgroepen aan de hand van de thema's uit de ochtend
15.30 uur Theepauze en evaluatie van de dag
16.00 uur Afronding.

Plaats: Boerderij Ruimzicht in Halle (Gelderland)
Bielemansdijk 11a
7052CN Halle
Tijd: 5 november 2010, 10-16 uur.
Kosten: € 15,- inclusief koffie, thee en lunch.’
Waarom, oh waarom, staat dit toch niet op de webpagina van de Landbouwsectie?
.

Geen opmerkingen:

Labels

Over mij

Mijn foto
(Hilversum, 1960) – – Vanaf 2016 hoofdredacteur van ‘Motief, antroposofie in Nederland’, uitgave van de Antroposofische Vereniging in Nederland (redacteur 1999-2005 en 2014-2015) – – Vanaf 2016 redacteur van Antroposofie Magazine – – Vanaf 2007 redacteur van de Stichting Rudolf Steiner Vertalingen, die de Werken en voordrachten van Rudolf Steiner in het Nederlands uitgeeft – – 2012-2014 bestuurslid van de Antroposofische Vereniging in Nederland – – 2009-2013 redacteur van ‘De Digitale Verbreding’, het door de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders (NVAZ) uitgegeven online tijdschrift – – 2010-2012 lid hoofdredactie van ‘Stroom’, het kwartaaltijdschrift van Antroposana, de landelijke patiëntenvereniging voor antroposofische gezondheidszorg – – 1995-2006 redacteur van het ‘Tijdschrift voor Antroposofische Geneeskunst’ – – 1989-2001 redacteur van ‘de Sampo’, het tijdschrift voor heilpedagogie en sociaaltherapie, uitgegeven door het Heilpedagogisch Verbond

Mijn Facebookpagina

Translate

Volgers

Totaal aantal pageviews vanaf juni 2009

Populairste berichten van de afgelopen maand

Blogarchief

Verwante en aan te raden blogs en websites

Zoeken in deze weblog

Laatste reacties

Get this Recent Comments Widget
End of code

Gezamenlijke antroposofische agenda (in samenwerking met AntroVista)