Bedoeld is: antroposofie in de media. Maar ook: in de persbak van de wijngaard, met voeten getreden. Want antroposofie verwacht uitgewrongen te worden om tot haar werkelijke vrucht door te dringen. Deze weblog proeft de in de media verschijnende antroposofie op haar, veelal heerlijke, smaak, maar laat problemen en controverses niet onbesproken.

woensdag 4 februari 2009

Schatten

Sommige schatten zijn weliswaar verborgen, maar hoeven enkel gedolven en aan het licht gebracht te worden... Hier heb ik er zo een, opgedeeld in achten. Voor wie ik in raadsels spreek, de uitleg: ga naar de website van de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders (NVAZ), klik op Publicaties, vervolgens op Video’s. Dan verschijnt er deze tekst:

‘Ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van Therapeuticum Calendula, antroposofische huisartsenpraktijk in Gouda, is deze DVD gemaakt om de antroposofische therapieën te presenteren.

Medewerking is verleend door de huisartsen, therapeuten en patiënten van therapeuticum Calendula aangevuld met therapeuten vanuit therapeuticum Aurum te Zoetermeer.

De DVD is voor 10 Euro verkrijgbaar bij de NVAZ.
U kunt hem bestellen bij: info@nvaz.nl
U kunt de DVD ook online bekijken.’

Dat laatste doen wij hier natuurlijk. Na de klik verschijnt er dit: Overzicht. Inhoudsopgave. En vervolgens heeft u de keus uit acht onderwerpen:

‘Antroposofische geneeskunde
Fysiotherapie
Kunstzinnige therapie: beeldend
Muziektherapie
Spraaktherapie
Euritmie therapie
Uitwendige therapie
Biografische gesprekken’

Er is ook een item met Credits, en dat is negen. Daarin worden de hoofdrolspelers genoemd:

Georg Maissan, huisarts. Anneke Maissan, psychosociaal hulpverlener. Fleur Oskam, fysiotherapeute. Jelle van der Schuit, muziektherapeut. Kobi van der Stap, spraaktherapeut. Doris Tobias, verpleegkundige. Sarie Uffen, kunstzinnig therapeute. Bowina Wansink, fysiotherapeute. Agnes Welman, euritmie therapeute. Madeleen Winkler, huisarts.

De makers zijn Florian Dunselman en Rubin van der Scheer.

1 opmerking:

Adri zei

Leuk Michel! Bedankt.

Adri

Labels

Over mij

Mijn foto
(Hilversum, 1960) – – Vanaf 2016 hoofdredacteur van ‘Motief, antroposofie in Nederland’, uitgave van de Antroposofische Vereniging in Nederland (redacteur 1999-2005 en 2014-2015) – – Vanaf 2016 redacteur van Antroposofie Magazine – – Vanaf 2007 redacteur van de Stichting Rudolf Steiner Vertalingen, die de Werken en voordrachten van Rudolf Steiner in het Nederlands uitgeeft – – 2012-2014 bestuurslid van de Antroposofische Vereniging in Nederland – – 2009-2013 redacteur van ‘De Digitale Verbreding’, het door de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders (NVAZ) uitgegeven online tijdschrift – – 2010-2012 lid hoofdredactie van ‘Stroom’, het kwartaaltijdschrift van Antroposana, de landelijke patiëntenvereniging voor antroposofische gezondheidszorg – – 1995-2006 redacteur van het ‘Tijdschrift voor Antroposofische Geneeskunst’ – – 1989-2001 redacteur van ‘de Sampo’, het tijdschrift voor heilpedagogie en sociaaltherapie, uitgegeven door het Heilpedagogisch Verbond

Mijn Facebookpagina

Volgen op Facebook


Translate

Volgers

Herkomst actuele bezoeker(s)

Totaal aantal pageviews vanaf juni 2009

Populairste berichten van de afgelopen maand

Blogarchief

Verwante en aan te raden blogs en websites

Zoeken in deze weblog

Laatste reacties

Get this Recent Comments Widget
End of code

Gezamenlijke antroposofische agenda (in samenwerking met AntroVista)