Bedoeld is: antroposofie in de media. Maar ook: in de persbak van de wijngaard, met voeten getreden. Want antroposofie verwacht uitgewrongen te worden om tot haar werkelijke vrucht door te dringen. Deze weblog proeft de in de media verschijnende antroposofie op haar, veelal heerlijke, smaak, maar laat problemen en controverses niet onbesproken.

woensdag 27 mei 2009

Spetterend

Allemaal kijken naar Jetix vanmiddag hoor! (Jetix is een kinderzender ergens op de kabel.) Om vijf uur is het programma Jetix Mega Talent (de herhaling is zondag om vijf uur). Op de website staat het hele uitzendschema:

‘Vanaf 4 maart kun je elke woensdag genieten van de allerleukste talentenjacht van Nederland. In Jetix Mega Talent zijn we op zoek naar een nieuwe JETIX popgroep, JETIX dansgroep en een JETIX talent in de categorie divers. De winnaars mogen optreden op een JETIX evenement, krijgen een heuse fotoshoot in het Jetix Magazine of Meiden Magazine en ook nog eens een outfit van VINGINO en een Batavus fiets.’

De Stentor deed al verslag op dinsdag 12 mei:

‘Ze is dertien, woont in Steenderen en ze is leerling van vrije school De Berkel in Zutphen. Woensdagmiddag staat de energieke Nikki Scholten om 17.25 uur in de halve finale van de talentenjacht op kinderzender Jetix.

Nadat ze met haar band More strandde in de halve finale, bleef ze in de categorie solozangeres wel in de race. Na verschillende voorrondes bleef ze over met tien concurrenten en is ze ook al verzekerd van een plaats in de finale (de hele klas gaat 24 mei mee naar de opnames in het Eftelingtheater).

De andere finalekandidaten zijn behoorlijk ervaren, weet ze. Als deelnemers van Kinderen voor Kinderen en verschillende musicals. Nikki: “Zij zijn gewend op tv te zijn, voor mij is het heel speciaal. Ik ga er lekker van genieten.”’

Op de website van Jetix Mega Talent kun je, om het feest compleet te maken, stemmen op de kandidaten:

‘Alle halve finales zijn voorbij en de finalisten zijn bekend! Nu gaat de grote strijd losbarsten! Alle kandidaten zijn aan het oefenen voor de grote finale in het Efteling Theater. Ben je ook zo benieuwd wie er JETIX Mega Talent gaat winnen?
Kijk dan ook op woensdag 27 mei om 17:25 uur!

(Dat kan niet helemaal kloppen: 17.25 uur is de oude tijd, waarop alle vorige afleveringen zijn uitgezonden. Deze finale duurt waarschijnlijk langer en begint daarom in werkelijkheid om vijf uur. Dat is tenminste wat ik ervan begrijp.) Bij Zang groep 1 staat als eerste inderdaad Nikki Scholten. Met het obligate interview:

‘Favoriete TV-programma: Goede Tijden, Slechte Tijden
Favoriete Muziek: Popmuziek, R&B
Lievelingseten: Pannenkoeken

Nikki Scholten was nog maar 8 jaar oud toen ze voor het eerst meedeed aan een talentenjacht! Sinds 1 jaar heeft ze ook professionele zanglessen. Voor de auditie heeft ze heel veel geoefend voor de spiegel. Zo kon ze doen wat ze deed en hoe dat er uit zag. Ze was eigenlijk niet heel erg zenuwachtig voor haar auditie, maar toen ze eenmaal aan de beurt was kreeg ze toch de kriebels! Het eerste wat ze dacht toen ze voor de jury stond was: “Hier hoor ik thuis”. Ze voelde zich volledig op haar gemak. Nikki is enorm fan van Beyoncé. Ooit zou ze graag net zo goed als haar willen zijn. Mocht ze ooit naar een onbewoond eiland moeten. Dan neemt ze haar akoestische gitaar mee. Dan kan ze in ieder geval muziek blijven maken.

Is Nikki jouw favoriet? Stem dan snel! Met zoveel talent in de finale kunnen de kandidaten alle hulp van de kijkers thuis gebruiken!’

De opnamen waren op 24 mei. Dat betekent dat de uitslag nu al bekend moet zijn aan ingewijden. (Als ik die niet wist, zou ik dit alles natuurlijk niet melden.) De Stentor was vanochtend bij monde van Mieke Kleinleugenmors de eerste die de winnaar bekend maakte: inderdaad Nikki Scholten met haar zanggroep. ‘Nikki in roes van de overwinnning’ (welzeker, met drie n’en, van de schrik en verbazing waarschijnlijk).

‘Normaal gesproken staat Nikki Scholten (13) uit Steenderen niet zo gauw met de mond vol tanden. Maar dat ze met vier andere meiden elders uit het land de talentenjacht van kinderzender Jetix heeft gewonnen maakt haar sprakeloos.

Verpletterend, qua energie en uitstraling, noemde de jury het optreden van de zangeressen. Nikki: “Wat er allemaal gebeurd is, is gewoon onbeschrijfelijk. Ik weet niet wat ik moet zeggen, het was zo wow!” Haar halve klas (Nikki zit in klas 8LOO van vrije school De Berkel in Zutphen) was er maandagmiddag in het Eftelingtheater bij, maar ook een heleboel vrienden en familie waren als fanatieke supporters present. “Toen ik tijdens ons optreden recht vooruit keek, zag ik al die bekende gezichten. Dat was zo super. Ik schat dat er zo’n duizend mensen in de zaal zaten. Maar het gekke is dat mij dat niets uitmaakt. Of er nu veel of weinig mensen zijn, ik ga er gewoon voor.”

Die gepassioneerde inzet moet de meiden de hoofdprijs opgeleverd hebben voor hun vertolking van “Best of both worlds” van Hannah Montana. De concurrenten deden het ook wel leuk, zegt Nikki: “Maar het was allemaal zo netjes. Ze waren echt met de pasjes bezig en de tekst. Dat van ons knalde van het podium af, we stonden er als de winnaars.”’

En dit is de uitsmijter van het enthousiaste artikel:

‘De zoete smaak van een juichend slotakkoord, dat tijdens het Songfestival aan de neus van de Toppers voorbij ging, heeft Nikki wel mogen proeven. “Je kunt het best vergelijken met het Songfestival. Er waren confettikanonnen en alles was zo spetterend!” Vandaag krijgt ze nog een uitbundige uitsmijter. Om half een rijdt ze door Hilversum in een limo richting VIP-Party “Lekker Beroemd”. “Daar zijn allemaal BN’ers, mensen van het Jeugdjournaal, Shownieuws en TMF. En het mooiste is dat we er met ons groepje ook nog gaan optreden.” Ienieminie minpuntje is, dat ze de talentenjacht (vanmiddag op tv) moet zien via “Uitzending gemist”. Maar dat heeft ze er graag voor over.’

Dus vanmiddag op Jetix kijken naar deze nieuwe ster in de dop. Typisch vrijeschool (net als een aantal andere mediasterren) zou ik eraan toe willen voegen.

Geen opmerkingen:

Labels

Over mij

Mijn foto
(Hilversum, 1960) – – Vanaf 2016 hoofdredacteur van ‘Motief, antroposofie in Nederland’, uitgave van de Antroposofische Vereniging in Nederland (redacteur 1999-2005 en 2014-2015) – – Vanaf 2016 redacteur van Antroposofie Magazine – – Vanaf 2007 redacteur van de Stichting Rudolf Steiner Vertalingen, die de Werken en voordrachten van Rudolf Steiner in het Nederlands uitgeeft – – 2012-2014 bestuurslid van de Antroposofische Vereniging in Nederland – – 2009-2013 redacteur van ‘De Digitale Verbreding’, het door de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders (NVAZ) uitgegeven online tijdschrift – – 2010-2012 lid hoofdredactie van ‘Stroom’, het kwartaaltijdschrift van Antroposana, de landelijke patiëntenvereniging voor antroposofische gezondheidszorg – – 1995-2006 redacteur van het ‘Tijdschrift voor Antroposofische Geneeskunst’ – – 1989-2001 redacteur van ‘de Sampo’, het tijdschrift voor heilpedagogie en sociaaltherapie, uitgegeven door het Heilpedagogisch Verbond

Mijn Facebookpagina

Volgen op Facebook


Translate

Volgers

Herkomst actuele bezoeker(s)

Totaal aantal pageviews vanaf juni 2009

Populairste berichten van de afgelopen maand

Blogarchief

Verwante en aan te raden blogs en websites

Zoeken in deze weblog

Laatste reacties

Get this Recent Comments Widget
End of code

Gezamenlijke antroposofische agenda (in samenwerking met AntroVista)