‘Interview: Rob Otte
NVAP 25 jaar
Onlangs verscheen het boek “In gesprek met mijn overleden vader” van Rob Otte. De beeldend kunstenaar beschrijft hoe hij van zijn gestorven vader te weten kwam waardoor deze werd zoals hij was. De vragen naar het karma, en de bemoeienissen van de zoon vanuit het aardse bestaan, blijven niet zonder effect voor de ziel die in een andere wereld verkeert, legt Otte uit. Hij beschouwt het omgaan met deze twee werkelijkheden als voorwaarde om tot innerlijke ontwikkeling en tot kunst te komen.
Een kwart eeuw geleden werd de Nederlandse Vereniging ter bevordering van Antroposofische Psychotherapie opgericht. In die 25 jaar is er veel veranderd. Dat is goed zichtbaar in de psychische problemen waarmee cliënten aankloppen bij de leden van de beroepsvereniging. Lees waar de mensheid en het individu anno 2009 mee worstelt.
Karma vanuit de zon
Welke krachten neemt de mens mee uit de geestelijke wereld? Jaap van de Weg vertelt over verborgen liefdekrachten in het onbewuste.
Europese steden
Als aanloop naar het Europanummer van Motief (oktober 2009) laat Nard Besseling zijn licht schijnen op verschillende Europese steden. Deze keer behandelt hij Rotterdam.’
Interessant is ook het volgende bericht dat op de nieuwspagina’s verscheen. Dat vertoont opvallend veel gelijkenis met de bijdrage die ik hier op 12 september plaatste onder de titel ‘De Haan’. Dat kan geen toeval zijn...
‘26/09/2009 09:00 Acht nieuwe portretten
Herman Boswijk verzorgde voor de AViN website acht nieuwe, beknopte, biografieën van in Nederland werkzame antroposofen. In de afgelopen honderd jaar hebben velen hun bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de antroposofie en haar praktische toepassing. In 2003 verscheen een biografisch lexicon: Anthroposophie im 20. Jahrhundert. Ein Kulturimpuls in biografischen Porträts met biografieën van zo’n 600 mensen. Herman Boswijk – oud bibliothecaris van de AViN – heeft acht nieuwe portretten van Nederlandse of in Nederland werkzame antroposofen op de afdeling biografieën op deze website gepubliceerd, vertaald uit het Duitse boek of nieuw geschreven.’
Maar het mooiste is natuurlijk dat er gisteren nóg een nieuwsbericht werd geplaatst, met de titel ‘Oktobernummer Motief: Europa’. Kijk, dán zijn we nog eens up-to-date!
‘Komende week komt het oktobernummer van Motief, maandblad voor antroposofie, uit. Het nummer staat in het teken van Europa. Al meer dan een halve eeuw bouwen we aan de Europese eenwording. In Motief een bijzonder interview over eenwording, verscheidenheid en vrijheid, maar ook over het kwaad en de liefde. Verder een gesprek met europarlementarier en antoposooof Gerald Hafner en en artikel van Cornelis Boogerd met zijn hoogstpersoonlijke visie op de vraag: Voor of tegen de EU?’
Hier word je lekker gemaakt en kun je je alvast gaan verheugen. (Alleen wel even de spelfoutjes verbeteren, a.u.b. Zoals europarlementariër, antroposoof, Häfner, en een – sorry dat dat even moet.)
Opmerkelijk is verder dat Motief nu zelfs op de website van AntroVista wordt aangekondigd. Nog niet dit allernieuwste nummer, maar wel het vorige. Dat gebeurde op 9 september, waarmee AntroVista de afgelopen drie weken nog informatiever was dan de website van de Antroposofische Vereniging zelf:
‘Deze week verscheen nummer 132 van Motief, maandblad voor antroposofie (tijdschrift van de Antroposofische Vereniging).
In dit nummer o.a.
– Omgaan met twee werelden, Kunstenaar Rob Otte over zijn overleden vader.
– Mexicaanse griep
– 25 jaar Nederlandse Vereniging Antroposofische Psychotherapie
– Karma vanuit de zon, Jaap van de Weg
– Rotterdam, serie over Europese steden, door Nard Besseling
– Kunst en Cultuur, door Irene van der Laag
Meer info en abonnementen:
www.antroposofie.nl/motief/wat_is_motief
Wilfried Nauta – 9 september 2009’
De wereld verandert werkelijk, dat blijkt hier wel uit. Ik geloof dat dit nog nooit eerder is voorgekomen. Maar ja, waarom ook niet? – En gisteren is dan met de nieuwste berichtgeving over Motief bij de Antroposofische Vereniging de opgelopen informatieachterstand weer ruimschoots ingehaald. Waarvan akte.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten