Bedoeld is: antroposofie in de media. Maar ook: in de persbak van de wijngaard, met voeten getreden. Want antroposofie verwacht uitgewrongen te worden om tot haar werkelijke vrucht door te dringen. Deze weblog proeft de in de media verschijnende antroposofie op haar, veelal heerlijke, smaak, maar laat problemen en controverses niet onbesproken.

woensdag 14 april 2010

Breaking

Ja, weer eens een keer breaking news. NRC Handelsblad meldt vanavond om even over achten ‘Grote duinbrand nadert Bergen aan Zee’:

‘De grote duinbrand nadert de gemeente Bergen aan Zee. De duinbrand bevindt zich op slechts twee kilometer afstand van de bebouwde kom. Dit meldde een woordvoerder van de gemeente. Als de brand niet tot stilstand wordt gebracht, bereikt het vuur even na half negen het centrum, aldus Arjan van de Leur van het actiecentrum dat is opgericht.

De gemeente Bergen raadt inwoners aan ramen en deuren te sluiten en zich voor te bereiden op evacuatie. Brandweerkorpsen uit de wijde omgeving zijn ingeschakeld.

De gemeente is nog bezig met de voorbereidingen van de ontruiming. Burgemeester Hetty Hafkamp leidt het gemeentelijk beleidsteam dat in het gemeentehuis bijeen is. In totaal dienen vierhonderd inwoners van het dorp hun woningen vanavond te verlaten. De politie zal met geluidswagens de inwoners sommeren te vertrekken. De grote duinbrand wordt aangewakkerd door een harde wind uit het noorden tot noordoosten.

Vorig jaar woedde er in het gebied ook langdurig een grote duinbrand. Lees hier het bericht van toen op nrc.nl.’

Met eronder een kaartje van het gebied. Misschien herinnert u zich Duinbrand’ op 28 augustus 2009 (waarop overigens binnen de kortste keren honderden bezoekers afkwamen, tot een piek van 750; maar dat kwam ook omdat de titel ervan met een link naar mijn bericht naast het nieuws erover in De Telegraaf vermeld stond, dan gaat het snel). De vraag was toen of Scorlewald gevaar liep. Dat viel allemaal gelukkig mee. Maar die vraag kan nu opnieuw gesteld worden. Ik weet niet precies waar de brandhaard zich bevindt. Scorlewald ligt aan de Valkenlaan in Schoorl, een zijlaan van de Omloop (op Google Maps te vinden via ‘Stichting Vrienden van Scorlewald’, gek genoeg). Dat is er nog een eindje vandaan. Maar als het vuur vanaf Bergen aan Zee al Bergen kan bereiken, dan komt het al gauw in de buurt.

Geen opmerkingen:

Labels

Over mij

Mijn foto
(Hilversum, 1960) – – Vanaf 2016 hoofdredacteur van ‘Motief, antroposofie in Nederland’, uitgave van de Antroposofische Vereniging in Nederland (redacteur 1999-2005 en 2014-2015) – – Vanaf 2016 redacteur van Antroposofie Magazine – – Vanaf 2007 redacteur van de Stichting Rudolf Steiner Vertalingen, die de Werken en voordrachten van Rudolf Steiner in het Nederlands uitgeeft – – 2012-2014 bestuurslid van de Antroposofische Vereniging in Nederland – – 2009-2013 redacteur van ‘De Digitale Verbreding’, het door de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders (NVAZ) uitgegeven online tijdschrift – – 2010-2012 lid hoofdredactie van ‘Stroom’, het kwartaaltijdschrift van Antroposana, de landelijke patiëntenvereniging voor antroposofische gezondheidszorg – – 1995-2006 redacteur van het ‘Tijdschrift voor Antroposofische Geneeskunst’ – – 1989-2001 redacteur van ‘de Sampo’, het tijdschrift voor heilpedagogie en sociaaltherapie, uitgegeven door het Heilpedagogisch Verbond

Mijn Facebookpagina

Translate

Volgers

Totaal aantal pageviews vanaf juni 2009

Populairste berichten van de afgelopen maand

Blogarchief

Verwante en aan te raden blogs en websites

Zoeken in deze weblog

Laatste reacties

Get this Recent Comments Widget
End of code

Gezamenlijke antroposofische agenda (in samenwerking met AntroVista)